So tired.....

Penåsa ödeby is calling,
but I'm too tired....


Var till Penåsa ödeby igår med Emmi Li och Marit. Var riktigt kul.
Fast det var inte lika kul att hitta fästingar på sej själv. Eller ja, en fästing ialla fall. Blev lite paranoid efter det. Det kröp överallt!

Bilderna som togs kommer upp på min nya fotoblogg --->> Vargen's fotoblogg.

Vet inte när bilderna kommer läggas upp, men dom kommer upp idag. Det lovar jag. Nu ska jag gå och typ slösova. Vaknade 06:20 idag och har inte kunnat sova sen dess. Är lite grinig och det ska vi nog bespara folk ifrån. Eller vad säjer ni? ;)

Anyway, gå in och kolla min nya fotoblogg --->> Vargen's fotoblogg.

Gamla och nya bilder...

Svanar
Bild ifrån fotokursen. Tagen av mej © Vargen Johansson


Fotokursen på AME började idag. Vi gick ner till hamnen i Mörbylånga, ett gäng på 10 pers. Såg nog rätt konstigt ut med alla kameror som hängde på folket. Väl nere i hamnen så slog vinden till med oerhörda krafter! Tappade förresten kepsen när vi gick ut från köket, så mycket blåste det. Det gillades inte av mej som fick ha kepsen hängande från handleden resten av kurstimmen. Tuggade hår hela tiden vi var ute. Jättegott! (eller inte).....

Anyway, hittade lite gamla bilder idag när jag gick igenom den externa hårddisken. Här kommer en av alla dom bilder jag tagit.



Rådasjön 2004 -
Bild tagen vid jul 2004 i Norra Råda vid Rådasjön. Bild tagen av mej © Vargen Johansson


Plocka svamp och ryar

Torp
Var hos Anders på hans gård mitt i urskogen. Torpet var ursnyggt!


Grillkåta
Tillsammans med några ungdomar hade han byggt en grillkåta, ett torrdass och en trekantig bastu. På bilden är grillkåtan.


Grusväg
Sen bar det iväg för att plocka svamp. Plockade nada svamp. Alla andra hittade dom åt en! Kollade mest på skogen och lyssnade på ljuden. Varför finns det ingen skog på Öland för?!!


Vildsvinsbök
Vildsvinen hade vart framme och bökat på otaliga platser vi gick förbi. Dom hade väl hittat nåt gott!


Fram
Var helt slut när man kom tillbaks till AME. Orkade nätt och jämt göra nåt på ryan. För övrigt den på bilden. Detta är framsidan.


Bak
Detta är baksidan. Tycker baksidan är fan så mycket snyggare än framsidan!



Ja, det var nog allt jag hade för den här gången. Ciao!

Ryan snart klar....

I'd call you a genius, but I'm in the room



Jaha, ännu en dag har gått. Ryamattan är snart klart, tänkte lägga upp bilder på den senare. Orkar inte just nu.

Imorgon ska vi plocka svamp ute på Anders' gård. Eller ja, ute i skogen som hör till gården ialla fall. Ska ta med kameran och se om det blir några bra bilder.

Näe, nu måste jag gå. Tänkte försöka hitta på nåt.

Jag har en jävligt feg katt!


Ser ni tungan?


Kom hem idag och såg att Maj var ute, så jag tog med Gordon till henne så hon skulle få träffa honom. Hon älskar röda katter så det var ju givet. Men självklart var ju Gordon den fegaste katten i stan! Fick bära honom hela vägen dit. Tror det tog typ 20minuter innan han lugnade ner sej och blev sej själv igen.

Satt och pratade om allt möjligt där. Blev mest om Gordon och vad han gjorde och så. Kommer sakna tanten när hon inte finns mer. Men fram tills dess får jag ta med Gordon till henne så han får komma ut och hon får träffa honom mer gånger.

När det blev dags att gå hem, ja då kunde Gordon gå själv hem! Jäkla katt. Aja, han ska väl lära sej nån jävla gång!

Lagade för övrigt mat på AME idag. Blev en jävligt god soppa om jag får säja det själv. Tog med mej hem av det som blev över. Mamma tyckte den var stark. Det var ju "bara" potatis, morötter, gräslök, timjan, citronmeliss, purjolök (RIKTIG purjo!), hönsbuljong (X antal av dom), gul lök, rödbetor och lite svartpeppar. Blev skitgott med grekiskt lantbröd till! Doppade brödet i soppan. Behöver jag nämna att jag inte behövde nån sked?

(You're) Timeless to me - Christopher Walken & John Travolta




Wonderful acting!

Skittrött och träningsvärk....

Ja, vad annars händer när Eija och Anders hittar på nåt?
Idag åkte vi klockan 8 till Isgärde där vi skulle rensa upp i örtträdgården. Det ogräset gick fan inte att få upp! Inte utan spade ialla fall! Det har tydligen inte vart nån där på ett tag så allt hade fått växa som det ville. Jättekul! (inte). Speciellt inte för Carina som fick bära bort det hon kunde till komposten.

Satte mej på arslet ett par gånger när jag drog upp ogräset (satt som sten det fanskapet!) men vad fan gör man? Brände mej på brännässlor också, och jag som lovat mej själv att inte gå i närheten av nån! Aja. Sen lekte jag vildsvin! Ialla fall sa Eija att det såg ut som att ett vildsvin hade gått fram när jag var klar. Hm... undrar vad hon menade med det? *oskyldig*

Nä, vi grävde efter potatis och eftersom Eija höll i grepen så fick ju jag krypa runt och leka vildsvin. Skitkul, bokstavligen! Hon hade kul åt mej ialla fall. Jagade potatis så det stod härliga till. Och så ska vi laga mat på det vi tog med oss till AME. Jepp.... jag... laga mat? Trooooor inte det! Bränner snarare vid den än lagar nåt. Stod dessutom och gjorde rent varenda potatisjävel och morotshelvete när vi kom tillbaks. Plus. PLUS! Plus rödbetorna. Dom var inte lite små alltså. Ni skulle bara se dom :)


Nä, dags att vara social med musiken.


The Wardstone Chronicles av Joseph Delaney



Har fastnat totalt i Joseph Delaney's böcker i Wardstone-serien. På svenska heter dom (från vänster på bilden): Väktarens lärling, Väktarens förbannelse, Väktarens hemlighet, Väktarens strid, Väktarens misstag och Väktarens offer.

Läser just nu den fjärde boken (Väktarens strid). Första boken var riktigt mörk och läskig (enligt mej). Delaney skildrar alla väsen och människor på ett sånt jäkla bra sätt att man blir rädd för dom onda och hyser medkänsla för dom goda. Med andra ord: Han vet hur man skriver för att fånga läsaren!

Serien är på 6 böcker och väl värd att läsa! Om jag får säja så själv :3

Brad Paisley - Whiskey Lullaby (feat. Alison Krauss)




Underbar låt!